André Fraiquin Cartoons, Karikaturen, Strips en Illustraties

Over

André Fraiquin

Op school leukte André zijn schriftjes op met grappige tekeningetjes en schetsjes. Een beeld zegt soms immers meer dan duizend woorden. Na zijn HAVO- en Atheneumtijd in Groningen kwam hij als dienstplichtige bij de Koninklijke Marine in Den Helder. Daar tekende hij tot groot vermaak van zijn kazernegenoten cartoons van diverse officieren. In 1998 studeerde André af aan de PABO in Groningen. De jaren daarna werkte hij naast zijn deeltijdwerk als leerkracht ook als cartoonist en striptekenaar voor een aantal kranten en tijdschriften. Hij schitterde in Tsjek TV van Omrop Fryslân waarin hij een karikatuur tekende van presentator Reinout.

Ook mocht hij workshops tekenen verzorgen op het allereerste echte Kinderboekenbal. Zijn interesse in digitaal ontwerp zorgde ervoor dat hij in 2009 AF Design startte. Ook webdesign, logo-ontwerp en gamedesign houden hem bezig. André ontwerpt en tekent in opdracht van grote en kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Hij vindt het prachtig sinds een aantal jaren zijn passie, kennis en kunde van het cartoon- en striptekenen te delen. Daarom geeft hij o.a. ook les als Werelddocent cartoon- en striptekenen. Als je geïnteresseerd bent in zijn werk, neem dan contact op.

Omrop Fryslân, Tsjek! TV

De ploeg van Tsjek! TV van Omrop Fryslân kwam bij me filmen. Gezellig! En we hebben het er ook nog even over gehad.

GPTV op bezoek!

Ook de filmploeg van GPTV kwam langs en maakte een leuke impressie van mijn tekenwerk. Gezellig!

Bekijk deze Youtube video: 'Een stripverhaal maken met André Fraiquin.'

Aan de hand van een afgeronde opdracht neem ik je mee in het gehele proces. Van het verzamelen van teksten en referentiemateriaal, tot het maken van een storyboard tot aan het schetsen, inkten en kleuren. Veel plezier!

Twitter timeline

Instagram

Volg me op Instagram, voor recente posts!
Stacks Image 122
Stacks Image 66
Stacks Image 69
Stacks Image 72
Stacks Image 75
Stacks Image 78